Ingrids simskola - Öppet vatten

Öppet vatten

Simprovet "öppet vatten"

Diplomsimning "Survival A"

Den 26e och den 27e juli 2018 har 9 elever gjort simprovet öppet vatten och 5 av dom klarade diplomsimning Survival A. 

Vi testade på torsdagen och vi körde provet på fredagen. Man kunde göra ett prov eller båda två. Provet genomfördes på Forsbackabaden, som är en sjö som ligger vid länsväg 164 mellan Åmål och Bengtsfors. 

Krav på öppet vatten simprov:

Hoppa från bryggan i vattnet. Sim 200 m i djupt vatten varav 50m ryggsim. Allt görs utan att villa och i vanligt badkläder.

Krav på Survival A:

Barnet har över sitt vanliga badkläder en linne, kortarmat t shirt, kortbyxa, sockar och sandaler eller vattenskor. 1 Hoppa från bryggan i vattnet. Följd av 15 sekunder vattentrampning. Sim 25m bröstsim. Sim en gång under linan. Sim 25 m ryggsim tillbaka. Ta av kläderna. 2 Hoppa eller dyk i vattnet. Sim 3 m under vattnet genom en rockring. Sim 50 bröstsim och 50 m ryggsim utan att vila. 3 Hoppa i vattnet, flytta på mage med ansiktet i vattnet i 10 secunder. Sim 3 bröstsimtag och flyt igen med ansiktet i vattnet i 5 sekunder. 4 Skjut ifrån kanten. Flyt i 10 sekunder som en penna. Sim 3 bröstsimtag och flyt sedan på rygg som en sjöstjärna. 5 Skjut ifrån kanten och crawla i 6 m. 6 Skjut ifrån kanten och crawla på rygg i 6 m. 7 Hoppa i vattnet och gör vattentrampning i en minut. Man ska sjunka under vattnet en gång medan man blåser ut allt luft. Håll kroppen som en penna medan man gör det. 

Välj 2 utav 3 övningar 1 Hoppa som en penna genom en rockring. Sim bröstsim till mattan. Klättra på och hoppa av. 2 Hoppa i vattnet som en groda. Sim till båten. (fiske kajak) Hämta en skumblock och sim ryggsim tillbaka medan man simmar ryggsim. 3 Hoppa från bryggan över en matta. Sim 4m bröstsim till en pylon som står på 1.40 djup. På pylonen finns en reflex flagga som man ska plocka upp. 

Så klart få man också göra alla 3 övningar.

Om man inte klarar av torsdagens test är det ingen fara. Man kan träna själv lite extra och göra testet senare på sommarn. Ni få gärna berätta för era barn vad som krävs för att genomgå provet. Det är mycket som ska göras och det är bra när de är förbereda.

Envoz survival diplom är en internationell diploma som änvänds i olika länder. Vi ska följa deras regler. Barnet ska klara simprovet 100%. Det finns 3 olika survival diplom. Survival A. Survival B och Survival C.

På både tors- och fredadag ska jag ha assistans. De är på plats för att hålla koll på barnen och att deras säkerhet är garanterade.

Priset är 100 sek på torsdag. 100 sek på fredag. 40 sek för öppet vatten simmärke. 40 sek för Survival A diplom. 

Föräldrarna få gärna också ta simmärke eller/och simdiplom.

Hemsida av Johansson & Winge