Ingrids simskola - Simundervisning

Simundervisning

                                               HEJ!

I 2015 startade jag Ingrid's simskola i Åmåls simhall. Jag har jobbat som simlärare i Nederländerna i många år sedan tidigare. 

Barnen ska vara från 6 år och uppåt. Vuxna är också välkomna att delta för att förbättra tekniken i en speciell vuxengrupp.

Vi börjar i den grunda mellanbassängen och när eleverna är redo fortsätter vi i stora bassängen. Vi använder bassängen under simhallens offentliga öppningstider, därför är vi inte alltid ensamma i bassängen.

Simlektionen tar en timme och vi tränar på olika simtekniker och vattenvana. Jag tycker att det är viktig att barnen lär sig rätt teknik och att de känner sig trygga i vattnet. 

Då vi tränar i små grupper ser man fort resultat. Hur många lektioner ditt barn behöver är väldigt olika. Det beror bl.a på om ditt barn har vattenvana, om hon/han har lätt att koncentrera sig och på barnets talang. Det är viktigt att ditt barn kommer varje vecka. De glömmer lätt vad de har hunnit lära sig när man hoppar över några gånger. Det tar tid innan simtekniken har slipats in. När man slutar för tidigt med simundervisningen blir barnet lätt slarvig med simtekniken. Jag uppdaterar föräldrarna regelbundet om barnets framgång.

Huvudsaken är att ditt barn har det roligt och att hon/han samtidigt lär sig simtekniken. Jag höjer ribban till barnet lite mer än de kanske är vana med, men det funkar bra och resultaten blir bättre. 

Simmärkestagning tar vi både i simhallen och i öppet vatten.

Jag har haft min simlärarutbildning i Nederländerna och jag har jobbat som simlärare i 10 år. I mina yngre år var jag elitsimmare. Att simma är fortfarande min största passion och jag vill gärna överföra det till ditt barn.

 

Det jag har som mål med ditt barn är att de kan simma 200m (enligt skolans krav), varav 50m ryggsim. Såklart kan vi fortsätta med lektionerna om det skulle finnas intresse för att jobba ytterligare på förbättra tekniken och konditionen.

 

 

Priset är 200 Sek per simlektion plus entré till badhuset. Det går bra att swisha.

 

Vi ses i Åmål!

 

Med vänlig hälsning,

 

Ingrid Steen

 

Hemsida av Johansson & Winge